Hlavní obsah

Začátek léta bude rozpačitý, po teplém víkendu se zase ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Začátek meteorologického léta bude letos poněkud rozpačitý. Do konce týdne bude počasí ovlivňovat frontální rozhraní. Převládat bude polojasno, o víkendu i oblačno s letními teplotami kolem 25 °C. Ochladit by se mělo v úvodu příštího týdne, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2.6. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„O víkendu sice letní teploty vydrží, zároveň ale musíme být připraveni na občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Ochlazení a další přibývání oblačnosti očekáváme zpočátku příštího týdne,“ konstatovala Honsová.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až polojasno, pouze na jihu a východě bude zpočátku oblačnosti více. Přeháňky se budou vyskytovat pouze ojediněle a odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 °C.

V pátek bude opět jasno až polojasno, navečer místy i oblačno s ojedinělými bouřkami či přeháňkami. Ráno teploty klesnou k 13 až 9 °C, odpolední vystoupají na 24 až 28 °C.

V sobotu bude opět oblačno až polojasno. Místy opět s přeháňkami či deštěm. Ranní minima klesnou k 15 až 11 °C, odpoledne se vyhoupnou na 24 až 28 °C.

V neděli bude oblačno, místy se objeví přeháňky nebo déšť, ojediněle i bouřky. Jen přechodně může být polojasno,“ uvedla Honsová. Ranní teploty zůstanou mezi 15 a 11 °C, denní teploty vystoupají na 23 až 27 °C.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu bude teplo, ale deštivo.

V pondělí se začne výrazněji ochlazovat. Může být přechodně až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami. Ranní minima setrvají mezi 15 a 11 °C, přes den se dostanou nejvýše už jen na 18 až 22 °C.

V úterý a ve středu bude shodně oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami. V úterý klesnou ranní minima na 15 až 11 °C. Přes den teploty ještě více klesnou na 17 až 21 °C.

Ve středu bude pokračovat pokles teplot. Ráno se budou pohybovat mezi 13 a 9 °C, přes den budou pouze mezi 16 a 20 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám