Hlavní obsah

Výrazně se ochladí, ráno může mrznout

Víkendové příjemné teploty, které v neděli dosáhly až na 26 stupňů, se v nadcházejícím pracovním týdnu už nezopakují. Studená fronta přinese zásadní ochlazení a například ve čtvrtek budou teploty přes den kolem 15 stupňů, tedy stejné jako jsou pondělní ranní minima. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.9.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Během pondělí se ale bude od severu ochlazovat a zatímco v jižní části území bude jasno až polojasno s teplotami mezi 20 až 24 stupni, na severu budou přeháňky či déšť a například na Liberecku se teploty budou na maximálně 16 stupních.

A postupně se bude stále ochlazovat. V úterý nad ránem se teploty dostanou na 8 až 12 stupňů, na jihu bude ještě ráno 15 stupňů a teploty kolem poledne tam dosáhnou na 20 stupňů, pak ale i tam začnou padat. Na většině území bude mezi 14 až 18 stupni.

Ve středu spadnou ranní teploty na 3 až 7 stupňů a severozápadní proudění přinese oblačné až polojasné počasí. Na horách by se mohly objevit srážky, nad 1200 metrů by mohly být sněhové. Přes den se teploty dostanou na 13 až 17 stupňů. „Na Moravě a ve Slezsku bude vát čerstvý vítr, takže tam bude pocitová teplota ještě nižší,” řekla Honsová.

Foto: Profimedia.cz

Především ve čtvrtek a v pátek se nad ránem vyskytnou přízemní mrazíky, na horách bude v noci mrznout.

Ještě chladněji by mělo být ve čtvrtek, kdy v noci budou teploty jen 2 až 6 stupňů, vyskytnou se přízemní mrazíky. Na horách bude mrznout. Odpolední maxima budou při polojasné až oblačné obloze 11 až 15 stupňů.

Podobný bude pátek, i když teploty nad ránem budou ještě o kousek nižší: jeden až pět stupňů, opět budou přízemní mrazíky. Přes den budou maxima 12 až 16 stupňů.

Na víkend by se ale podle Honsové mělo zase oteplit, protože do Česka bude pronikat teplejší vzduch od jihozápadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám