Hlavní obsah

Počasí slibuje nádherný víkend

Po zamračeném a deštivém týdnu se o víkendu můžeme těšit na návrat letních teplot, které dosáhnou až 25 stupňů. I na začátku týdne mají být přeháňky jen ojedinělé. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.9. 2021

 
Článek

„Po rozplynutí ranních mlh a nízké oblačnosti bude víkend slunečný – jasný až polojasný. Po pátečním přechodu slabé studené fronty bude počasí u nás pod vlivem oblasti vyššího tlaku vzduchu,“ řekla Honsová.

Ve čtvrtek má být obloha jasná až polojasná. Na východě můžeme čekat oblačno a zpočátku přeháňky, oblačno má být večer i na severozápadě. Ranní teploty nepřesáhnou 8 stupňů, objevit se mohou mlhy. Odpolední teploty se budou pohybovat od 18 do 22 stupňů.

V pátek bude počasí u nás zpočátku ovlivňovat slábnoucí studená fronta, obloha bude zatažená až oblačná, místy se objeví přeháňky. Postupně bude docházet k ubývání oblačnosti. Ranní teploty budou v intervalu 12–8 stupňů Celsia, odpoledne 16–20.

V sobotu by už mělo být jasno až polojasno, ráno se mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou v rozmezí 10–6 stupňů, odpolední 19–23.

Také neděle má být jasná až polojasná. Ráno se rovněž může objevit nízká oblačnost či mlha. Ranní teploty klesnou k 9–5 stupňům, odpoledne se však můžeme těšit na 21–25 stupňů.

V pondělí má být jasno až polojasno, objevit se mohou i přeháňky. Po ránu se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Ranní teploty nepřesáhnou 11 stupňů, odpolední 23.

V úterý můžeme čekat obdobný charakter počasí, s ranními teplotami 11–7, odpolední pak nepřesáhnou 22.

Totožné ranní teploty mají být i ve středu, odpolední čekejme o něco nižší, mezi 17 a 21.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám