Hlavní obsah

Bouřky a přívalové deště zvednou hladiny řek, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v neděli upravili a upřesnili výstrahu před bouřkami a rizikem vzestupu hladin. Silné a velmi silné bouřky, které mohou doprovázet přívalové srážky, krupobití a poryvy větru, budou na východě republiky hrozit do nedělního večera.

Foto: Windy

Článek

Nejsilnější bouřky očekávají v Jihomoravském, Zlínském, Moravskoslezském a rovněž částech Olomouckého kraje do nedělních 21 hodin.

Velmi silné bouřky mohou doprovázet přívalové srážky kolem 50 milimetrů, krupobití a vítr o rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině.

V částech Vysočiny, Pardubického a Olomouckého kraje pak platí varování před silnými bouřkami. V nich by se srážkové úhrny měly pohybovat kolem 30 milimetrů. Vítr bude dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

V souvislosti s bouřkami a intenzivními srážkami očekávají meteorologové rovněž vzestupy hladin.

„V reakci na silné i velmi silné bouřky budou hladiny vodních toků odvodňujících Jeseníky rychle stoupat a v případě zasažení vydatnějšími srážkami nelze na menších tocích vyloučit i překročení 2. stupně povodňové aktivity,” uvádí výstraha.

Jinde by mohly být vesměs dosaženy první povodňové stupně. Varování se týká Moravskoslezského, Zlínského, Olomouckého, Jihomoravského kraje a částí Vysočiny, Jihočeského a Pardubického kraje. Platit bude do pondělního poledne.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám