Hlavní obsah

Velikonoce budou chladné. Pršet má ale jen občas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po přechodu studené fronty, která začne počasí ovlivňovat už během čtvrtečního večera, se dočkáme ochlazení i četných srážek. Odpolední maxima se během velikonočního víkendu dostanou pouze slabě nad hranici 10 °C a oteplovat se bude i v příštím týdnu jen zvolna, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 14.4. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Z velikonočních svátků bude nejvíce oblačnosti a srážek hned v pátek, na horách bude postupně sněžit a hranice sněžení se přechodně dostane do nižších nadmořských výšek. Postupně očekáváme místy i mrazivá rána a tvořit se bude náledí,“ popsala výhled na nejbližší dny.

Ve čtvrtek před příchodem studené fronty bude kulminovat teplé jižní proudění, které dostane odpolední maxima na 17 až 21 °C.

V Čechách nicméně bude již od rána oblačno a večer se od severozápadu přidá déšť, později ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku oblačnosti méně a zatahovat se bude v průběhu dne.

V pátek nás čeká oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 °C, odpolední se dostanou ještě na 13 až 17 °C.

V sobotu bude převládat proměnlivá oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami, které budou přechodně od vyšších poloh sněhové. Minimální teploty ráno klesnou na 5 až 0 °C, na severovýchodě k -1 °C, denní se budou pohybovat mezi 8 a 12 °C.

V neděli bude pokračovat oblačné počasí, srážky by se měly častěji vyskytovat na severu republiky, přičemž ve vyšších polohách mohou být stále sněhové. Ranní minima sestoupí k 1 až -3 °C, přes den se rtuť teploměru podívá k 8 až 12 °C.

„Na Velikonoční pondělí bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, které budou od vyšších poloh většinou sněhové. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C,” popsala Honsová podmínky pro koledníky.

Jak budou mít obchody otevřeno o Velikonocích

Ekonomika

Oblačné počasí s deštěm či přeháňkami a ranními minimy mezi 5 a 1 °C nabídne úterý. Přes den by se měly teploty dostat na 10 až 14 °C.

Ve středu modely predikují oblačno až zataženo, místy opět s deštěm či přeháňkami. Ranní teploty zůstanou mezi 5 a 1 °C, denní vystoupají na 11 až 15 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám