Hlavní obsah

V srpnu se bude postupně ochlazovat, pršet má ale jen průměrně

Druhý prázdninový měsíc nebude extrémně teplý, jak je poslední dobou zvykem. Hlavně po 19. srpnu se má dost ochladit, ale jako celek bude srpen pořád v průměru.

Foto: Radka Žáková

Srpen nabízí ideální počasí na kolo.

Článek

Teplotně nadprůměrný byl právě končící týden, ty následující budou o něco chladnější.

V neděli se ještě pořád dá čekat jasno a denní teploty až 30 °C, večer ale od západu přijde oblačnost. V pondělí bude už jen polojasno, od severozápadu až zataženo a přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou výrazně lišit podle krajů - od 18 °C na západě až po 32 °C na východě.

V úterý se obloha zatáhne, nejvyšší denní teploty dosáhnou jen 20 až 24 °C,

V úterý se obloha zatáhne, nejvyšší denní teploty dosáhnou jen 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C, podobně i ve středu stále hrozí přeháňky. Teploty zůstanou stejné. Ve čtvrtek už mají být přeháňky spíše ojedinělé a denní teploty

vystoupají na 22 až 26 °C.

Ani víkendu se nevyhnou přeháňky, nebe může být oblačné nebo polojasné a nejvyšší denní teploty nepřekročí 26 °C. Týden od 19. srpna bude teplotně podprůměrný. Pršet bude ale zcela průměrně.

Dlouhodobá předpověď nemůže vystihnout konkrétní teploty na každý den a nezachycuje ani všechny drobné regionální odlišnosti. Jde spíše o popis celkových trendů ve vývoji počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám