Hlavní obsah

Tropy o víkendu nehrozí, bude pršet

Novinky, alt

Rtuť teploměrů se v následujících dnech udrží v příjemných letních teplotách kolem 25 stupňů. Na konci týdne bude ovšem více pršet a hrozit budou i bouřky, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.7.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„I koupání bude zejména pro otužilce – teplota vody se v přírodních nádržích nejčastěji pohybuje od 18 do 22 °C,” uvedla Honsová.

Upozornila, že v neděli je svátek sv. Anny, k níž se vztahuje pranostika svatá Anna – chladna z rána. „Nejnižší ranní teploty ale nebudou klesat pod deset stupňů,” upozornila Honsová. Tento měsíc přitom byly teploty nad ránem i mnohem nižší.

Mráz uprostřed léta. Ani tento týden nebude na koupání

Domácí

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno, na jihu a jihovýchodě ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Noční teploty klesnou na 9 až 13 °C, přes den se pak dostanou na 22 až 26 °C.

V pátek budou teploty nejvyšší z celého týdne, ovšem dojem zkazí oblačné počasí, místy budou přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou na 11 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 23 až 27 °C.

Foto: Tingshu Wang, Reuters

Ilustrační foto

V sobotu bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noční teploty opět klesnou na 11 až 15 stupňů, přes den se pak dostanou na 22 až 26 °C.

Více pršet by pak mělo v neděli, kdy bude oblačno s deštěm a přeháňkami. Ranní teploty budou 12 až 16 °C. Nejvyšší denní pak 22 až 26 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám