Hlavní obsah

Tropickým teplotám učiní přítrž velmi silné bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelomový týden června a července přinese teplotní skoky. V prvních dnech pracovního týdne se rtuť teploměru vyšplhá až na 33 °C, po přechodu studené fronty v noci na středu, která s sebou přinese silné bouřky, se ochladí až o 10 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.6.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Na studené frontě, která sem postoupí během úterního večera od západu, se budou během večera a noci na středu místy vyskytovat i velmi silné bouřky doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy, tedy krupobitím, přívalovým deštěm o intenzitě až kolem 60 mm a nárazy větru o rychlosti kolem 90 km/h,“ uvedla Honsová.

V bouřkách se ochladí, a tak druhá polovina týdne přinese počasí na tričko a deštník. Pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu bude převládat oblačno, občas přeháňky, ojediněle bouřky.

Přes Česko se přeženou další velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

pondělí bude polojasno nebo skoro jasno. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 27 až 31 °C.

Podobně vysokých teplot se dočkáme také v úterý. Ráno to bude mezi 19 až 15 °C, odpoledne 29 až 33 °C. Na západě bude ale oblačno až zataženo, místy déšť, ojediněle bouřky. Teploty tam dosáhnou jen 25 °C. Odpoledne a večer bude od západu přibývat další oblačnost s deštěm, večer na západě území, v noci na středu s výjimkou jihovýchodu území místy meteorologové očekávají zmíněné silné bouřky.

Ve středu bude oblačno, zejména zpočátku dne místy déšť a přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 19 až 15 °C, na jihovýchodě kolem 20 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 22 až 26 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, místy déšť, přeháňky a ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C.

V pátek bude oblačno, jen přechodně polojasno, místy déšť, přeháňky a ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Odpolední opět mezi 20 až 24 °C.

O víkendu bude převládat oblačno až polojasno, místy, postupně ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 11 °C, odpolední postupně porostou k letním hodnotám – naměříme 23 až 26 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám