Hlavní obsah

Teploty spadnou, víkend by ale mohly vylepšit sluneční paprsky

• Aktualizováno
Novinky, jas

Studená fronta, která přejde přes území České republiky, srazí teploty a přinese i srážky. O víkendu ale bude počasí v Česku ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu - díky tomu se dočkáme i slunečních paprsků a teplot přes 10 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.4.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po čtvrtečním přechodu studené fronty pronikne do Česka studený vzduch od severozápadu, který opět srazí teploty. Konec týdne tak přinese ojediněle i ranní mrazy, kdy bude teplota klesat až k -2 stupňům Celsia a přechodně se od vyšších poloh budou vyskytovat srážky sněhové nebo smíšené,” uvedla k závěru pracovního týdne Honsová.

Ve čtvrtek bude během dne převládat nejprve oblačno až zataženo, místy s deštěm, ve vyšších polohách se smíšenými srážkami. Postupně během dne bude až polojasno s teplotami 9 až 13 stupňů Celsia.

Polojasno až oblačno bude i v pátek. Přeháňky by se měly objevovat spíše ojediněle, přičemž na severu republiky budou častější a od vyšších poloh sněhové. Ráno teploty klesnou na 2 až -2 stupně, přes den se vyšplhají na 8 až 12 stupňů.

„Díky výběžku vyššího tlaku vzduchu, který bude počasí u nás během víkendu ovlivňovat, se můžeme těšit i na sluneční paprsky,” uvedla meteoroložka

I v sobotu ale bude převládat polojasno až oblačno. Na severovýchodě se ojediněle vyskytnou přeháňky. Ráno teploty klesnou na 2 až -2 stupně, přes den se dostanou na 8 až 12 stupňů.

V neděli bude jasno až polojasno. Ranní minima zůstanou mezi 2 a -2, denní maxima vystoupají na 9 až 13 stupňů.

Na teplo si ještě počkáme, hlásí meteorologové

Počasí

Jasná až polojasná obloha vydrží ještě v pondělí. Ráno teploty klesnou na 1 až -3 stupně, denní maxima se pak budou pohybovat mezi 10 a 14 stupni.

Od úterý by mělo oblačnosti opět přibývat. Nejčastěji bude polojasno až oblačno s ranními teplotami mezi 2 a -2 stupni a denními maximy mezi 11 a 15 stupni Celsia.

Ve středu bude převládat oblačné počasí s občasným deštěm či přeháňkami. Přechodně se ukáže i polojasná obloha. Ráno teploty klesnou na 5 až 1 stupeň, denní vystoupají na 10 až 14 stupňů Celsia.

„Teplotně podprůměrný duben nezachrání ani poslední dubnové dny – nejvyšší odpolední teploty se zpravidla budou zastavovat do 15 stupňů Celsia a od středy budeme opět potřebovat deštníky,” shrnula Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám