Hlavní obsah

Teplo nekončí, konec října připomene léto

Teplé počasí v Česku nekončí. Koncem října a částečně i v listopadu budou teploty nadprůměrné. V pondělí se dokonce čeká 22 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli má být jasno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 21 °C.

V pondělí čeká Česko velmi podobný prosluněný den a odpoledne může být dokonce 22 °C. Polojasno až oblačno a místy mlhy s příjemnými teplotami 15 až 19 °C se čeká v úterý, polojasno s nejvyššími teplotami 17 až 21 °C (při nízké oblačnosti kolem 15 °C) přinese středa.

Ve čtvrtek se obloha zatáhne a ojediněle může mrholit, ale zima nehrozí. I v noci může být kolem 10 °C a ve dne 17 °C, při malé oblačnosti 18 až 23 °C.

Víkend pod mrakem

Víkend má být spíše zatažený a ojediněle bude mrholit, denní teploty však příliš neklesnou, pořád se mohou pohybovat kolem 11 až 16 °C.

Celé období až do 17. listopadu bude teplotně spíše nadprůměrné. První týden má být nejteplejší, další týdny budou průměrné nebo slabě nadprůměrné. Relativně nejchladnější má být týden od 4. do 10. listopadu. Pršet bude průměrně až podprůměrně. Nejvíce zřejmě na přelomu října a listopadu.

Dlouhodobá předpověď nemůže uvádět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny a také nemůže zachytit drobné regionální odlišnosti počasí.

Anketa

Vyhovuje vám teplý podzim?
Ano
90 %
Ne
10 %
Celkem hlasovalo 7384 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám