Hlavní obsah

Rána budou mrazivá, přes den si užijeme slunce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné počasí uplynulých dnů bude pokračovat. Od středy bude nicméně slunečno a odpolední teploty se budou zvolna posouvat nahoru. Na konci týdne by se tak v maximech mohly pohybovat až kolem 9 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Máme za sebou teplotně podprůměrný víkend – zejména v neděli teploty odpovídaly lednovým normálům – a teplotně podprůměrný bude i začátek týdne,“ konstatovala Honsová, podle níž bude počasí i nadále ovlivňovat tlaková výše na severu.

Oblačné počasí v pondělí doprovodí na severu místy sněžení, jinde lze očekávat pouze ojedinělé sněhové přeháňky. Teploty se dostanou na 1 až 5 °C.

V úterý by mělo být oblačnosti méně, převážně se dočkáme polojasné oblohy, na severovýchodě bude opět oblačnosti více a mohou se tam objevovat sněhové přeháňky. Ranní minima klesnou na –3 až –7, ojediněle až –9 °C, denní teploty se dostanou na 3 až 7 °C.

„Podobný scénář bude psát středa – bude polojasno, jen na severovýchodě území až oblačno s ojedinělým sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ranní teploty budou klesat na –3 až –7 °C, ojediněle na –9 °C. Denní teploty už ale porostou – na 3 až 7 °C, v Polabí bude až 8 °C,“ uvedla meteoroložka.

Od čtvrtka do neděle by mělo převládat jasno až polojasno, rána však budou i nadále poměrně chladná.

Ve čtvrtek se po ránu mohou ojediněle vyskytovat mrznoucí mlhy. teploty klesnou na –4 až –8 °C, ojediněle až –10, přes den se vyšplhají na 4 až 8 °C.

Na Jizerce klesla v noci teplota znovu pod minus 20 stupňů

Počasí

V pátek minima klesnou na –3 až –7 °C, ojediněle opět i na –10 °C. Odpolední teploty zůstanou mezi 4 a 8 °C.

V sobotu a v neděli bude počasí prakticky identické. K jasné či polojasné obloze se přidají ranní teploty v intervalu –3 až –7 °C, ojediněle až –10 °C, aby se přes den dostaly na 5 až 9 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám