Hlavní obsah

Víkend bude slunečný, pak přijdou srážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtečních nadprůměrných teplotách a pátečním ochlazení nabídne víkend příjemné slunečné počasí s velmi chladnými rány. Obloha s minimem oblačnosti však vezme za své již během pondělí, kdy se zatáhne a dorazí srážky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Během víkendu bude přes střední Evropu postupovat tlaková výše, která slibuje slunečný víkend, ale mrazivá rána. Hned po víkendu ale začne oblačnosti i srážek opět přibývat. Ani valentýnský týden ovšem nepřinese do nížin sníh a mráz – nejvyšší odpolední teploty se budou i nadále zastavovat až na 8 °C,“ naznačila meteoroložka výhled na další dny.

Za nezvykle vysokými čtvrtečními teplotami bude jihozápadní proudění. Převládat bude polojasno nebo skoro jasno. Teploty se odpoledne dostanou na 8 až 13 °C.

V průběhu večera se v souvislosti s přechodem studené fronty mohou na Ústecku ojediněle vyskytnout srážky, které na vrcholcích Krušných hor mohou být smíšené nebo sněhové.

Meteorologové zesílili výstrahu: Vítr, sníh, závěje a do toho teď ještě náledí

Počasí

V pátek bude oblačno až zataženo, místy s deštěm, od středních poloh se smíšenými srážkami deště se sněhem. Ty by měly ustávat až navečer. Ranní minima klesnou na 3 až -1 °C, přes den se teploty dostanou na 2 až 6 °C.

V sobotu bude převládat jasno až polojasno, sněhové přeháňky se mohou objevovat na horách při přechodně zvětšené oblačnosti. Ráno budou teploty klesat na -1 až -5 °C, na sněhové pokrývce až -8 °C. Přes den se dostanou na 1 až 5 °C.

Stejný charakter počasí nabídne i neděle. Na horách opět nelze vyloučit sněhové přeháňky, jinak by mělo převládat jasno až polojasno s ranními minimy mezi -1 a -5 °C. Odpolední teploty vystoupají na 2 až 6 °C.

Čekají nás teploty jako na horské dráze. Týden začne silným větrem

Počasí

V pondělí bude zprvu ještě převládat jasno až polojasno. V průběhu dne se však od západu zatáhne a místy se přidají srážky.

V nižších polohách bude déšť, na vrcholcích hor déšť se sněhem nebo sněžení. Ráno bude rtuť teploměru klesat k -1 až -5 °C, přes den se vyhoupne na 4 až 8 °C.

Na úterý a středu modely předpovídají shodně převládající oblačno až zataženo, místy s deštěm, od vyšších poloh s deštěm se sněhem nebo sněžením.

Ranní minima setrvají mezi 4 a 0 °C, přes den se teploty v úterý dostanou na 3 až 7 °C, ve středu na 4 až 8 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám