Hlavní obsah

Příští týden se výrazně ochladí, pak půjdou teploty nahoru

Novinky, Alžběta Trousilová

Prosinec by měl být podle dlouhodobého výhledu meteorologů teplotně i srážkově průměrný. Nejchladnější bude hned následující týden od 30. listopadu, kdy by teploty mohly zůstat pod nulou i během dne.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.11. 2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Hned následující týden od 7. prosince by se mělo výrazněji oteplit. Od poloviny prosince budou teploty průměrné, což ovšem vzhledem k postupující zimě může znamenat ochlazení. Na Vánoce ale zřejmě nelze očekávat nějaké zásadní ochlazení a mrazivé počasí.

Co se srážek týče, nebude období také nijak vyčnívat. Meteorologové zatím nevědí, zda na Vánoce napadne sníh. V polovině příštího týdne by ovšem mohlo vzhledem k nižším teplotám sněžit. S následným oteplením pak půjde spíše o déšť.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

„Po suchém období z posledních několik týdnů očekáváme v první polovině prosince o něco více srážek, ovšem stále pohybující se kolem dlouhodobých hodnot. Druhá polovina prosince přinese sušší počasí, i když vývoj srážek, zejména v posledním předpovědním týdnu (kolem Vánoc), je velice nejistý,” uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Reklama

Výběr článků

Načítám