Hlavní obsah

Na hezké počasí v průběhu pracovního týdne zapomeňme

Novinky, jas

Počasí v prvním květnovém týdnu bude svým charakterem i teplotami připomínat spíše duben. Přechody jednotlivých frontálních systémů budou doprovázeny četnými srážkami a teplotami, které budou zhruba o pět stupňů pod dlouhodobým normálem. Změnu přinese až víkend, kdy bychom se měli dočkat slunečného počasí s teplotami kolem 20 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude převážně oblačno až polojasno, na severovýchodě i zataženo s nejvyššími teplotami mezi 9 a 13 °C.

V úterý počasí u nás ovlivní tlaková níže Eugen, která se dostane nad Dánsko, a s ní spojený frontální systém bude postupovat přes Česko a během dne přinese zesílení větru s nárazy o rychlosti až 75 kilometrů v hodině,“ uvedla Honsová, podle níž bude zpočátku převážně polojasno až oblačno.

Od západu bude postupně přibývat oblačnosti a přidá se déšť či přeháňky. Ráno teploty klesnou na 4 až 0 °C, přičemž se vyskytnou četné přízemní mrazíky. Přes den se nejvyšší teploty budou pohybovat mezi 10 °C na západě a 20 °C na jihu Moravy.

Zima na horách se nevzdává, v Krkonoších připadlo čtvrt metru sněhu

Počasí

Ve středu bude pokračovat oblačné počasí. Místy se přidá déšť či přeháňky, přičemž v horských oblastech se může jednat o sněžení. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 °C, přes den vystoupají na 10 až 15 °C.

Ve čtvrtek bude zpočátku oblačnosti méně, mělo by být oblačno až polojasno. Postupně se zatáhne a místy se znovu objeví déšť nebo přeháňky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 5 a 1 °C, přes den teploty zůstanou mezi 11 a 15 °C.

V pátek bude pokračovat počasí s velkou oblačností, nejčastěji bude zataženo až oblačno, místy znovu s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 °C, přes den se dostanou na 12 až 16 °C.

V sobotu by mělo převládat polojasno s ranními minimy mezi 4 a 0 °C. Odpolední teploty se již vyšplhají na 17 až 19 °C.

V neděli bude oblačnosti ještě méně. Těšit se můžeme na polojasno či skoro jasno s ranními teplotami mezi 8 a 4 °C a odpoledními maximy v rozmezí 18 a 22 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám