Hlavní obsah

O víkendu bude 20 stupňů, pak se zase ochladí

– Praha

Aprílové počasí bude pokračovat. O víkendu se teploty vyšplhají až k 20 stupňům. V příštím týdnu se ale opět výrazně ochladí, teploty přes den opět spadnou jen pár stupňů nad nulu. Místy může také sněžit. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8.4.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Aprílové počasí bude pokračovat. O víkendu naměříme až 20 stupňů, sněžení se ale v příštím týdnu ještě vrátí,” řekla Honsová.

Studené a vlhké proudění vrátilo do Česka pravé zimní počasí, podprůměrné denní teploty v porovnání s dlouhodobým normálem, noční mrazy a na většinu území občasné vydatné sněhové přeháňky.

Studený vzduch ale bude v pátek střídat teplý, který přinese citelný nárůst teplot na konci týdne. „Nicméně po pondělním přechodu vlnící se studené fronty se opět výrazně ochladí a sněžení se vrátí i do nižších nadmořských výšek,” upřesnila meteoroložka.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v nížinách i déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty budou 3 až 7 stupňů.

V pátek bude polojasno až oblačno. Ranní teploty budou -1 až -5 stupňů. Denní teploty 10 až 14 stupňů Celsia.

Polojasno až oblačno bude také v sobotu. Na severozápadě území se může vyskytnout déšť nebo přeháňky. Denní teploty se vyšplhají až k 18 stupňům.

Silničáři: Už bylo tak hezky, tohle jsme nečekali

Domácí

Tepleji bude v neděli, kdy bude přes den až 20 stupňů. Bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky.

V pondělí bude zpočátku dne polojasno, postupně od západu bude přibývat oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Denní teploty vystoupají na 16 až 20 stupňů. Od západu se ale začne pomalu ochlazovat.

Česko zasáhlo sněžení a vichr, v Moravskoslezském kraji vyvracel stromy

Počasí

V úterý bude zataženo až oblačno, na většině území s deštěm, který bude v Čechách od středních poloh přecházet ve sněžení, na Moravě a ve Slezsku lze čekat sněžení od vyšších poloh. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 2 až 6 stupňů Celsia, na východě kolem 12 stupňů.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražané za teplého počasí v Riegrových sadech.

Ve středu bude zataženo až oblačno, na většině území s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, pouze v nížinách se dá čekat déšť se sněhem. Denní teploty vystoupají na 3 až 7 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám