Hlavní obsah

Nevídaná věc. Teploty o víkendu překročí 30 stupňů

Novinky, alt

Podprůměrné teploty a relativně studená rána posledních dní vystřídají o víkendu tropické teploty. Přes den se dostanou až na 31 stupňů. Nemělo by ani pršet. Obloha se ovšem v neděli začne zatahovat, objevit se mohou i bouřky. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 22.7.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Před nedělním přechodem vlnící se studené fronty totiž pronikne do Česka teplý vzduch od jihu, takže o víkendu naměříme až 31 °C,” řekla Honsová.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti na severu území ojediněle přeháňky. Odpolední teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

Jasné až polojasné počasí ojediněle s přeháňkami vydrží i v pátek, ještě se trochu oteplí, nejvyšší denní teploty se dostanou na 24 až 28 °C. Nad ránem bude 10 až 14 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

V sobotu bude stále jasno až polojasno a teploty mohou překročit tropických 30 °C, budou se pohybovat v rozmezí 27 až 31 stupňů. Ty ranní spadnou na 12 až 16 °C.

V neděli začne během dne přibývat oblačnost, místy se objeví déšť nebo bouřky, ojediněle mohou být silné. Ranní teploty 19 až 15 °C. Odpolední zůstanou v rozmezí 27 až 31 °C, na západě ovšem jen kolem 25 °C.

Začátkem příštího týdne se obloha zatáhne, bude oblačnost, během dne se na celém území objeví déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Ráno zůstanou teploty na 15 až 19 °C, odpoledne pak budou v širokém rozmezí 21 až 27 °C, na Moravě mohou ještě dosáhnout až na 30 °C.

V úterý bude převážně oblačno, zpočátku dne přechodně až polojasno, během dne se na celém území objeví občas déšť, přeháňky a místy bouřky. Ranní teploty 15 až 19 °C. Odpolední teploty 21 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku bude tepleji, až 31 °C.

Ve středu bude oblačno, přechodně až polojasno, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Ranní teploty 13 až 17 °C. Odpolední teploty 22 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku bude opět tepleji, až 28 °C.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám