Hlavní obsah

Mrazivá rána doplní sněhové vločky v nížinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima se ještě nevzdává, a i v příštím týdnu se musíme připravit na mrazivá rána a sněhové vločky, které se budou objevovat i v nížinách. Odpolední maxima se budou v dalších dnech šplhat nejčastěji k 5 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mrazivá rána nás budou provázet nejen o víkendu, ale i v příštím pracovním týdnu, to bude navíc přibývat oblačnosti a sněžení. Sněhové vločky se dostanou i do nížin. Zřejmě se bude jednat o poslední záchvěv zimního počasí,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek bude počasí ovlivňovat tlaková výše se středem nad Skandinávií. Bude převládat jasno až polojasno. Později večer na severu – zejména v horských oblastech, bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 4 až 8 °C.

V pátek bude nejvíce oblačnosti z celého týdne – polojasno až oblačno, na severu území až zataženo, místy se objeví sněžení nebo sněhové přeháňky,“ uvedla Honsová, podle níž budou ranní minima klesat na -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti na -8 °C. Denní se dostanou na 2 až 6 °C.

Polojasno bude převládat v sobotu. Na severovýchodě může být až oblačno a místy se může vyskytnout i slabé sněžení. Ranní minima klesnou na -3 až -7 °C, ojediněle i -9 °C, odpolední vystoupají na 1 až 5 °C.

Polojasno či skoro jasno bude v neděli. Ranní teploty zůstanou mezi -3 a -7 °C, denní  se dostanou opět na 1 až 5 °C.

Psycholog: Jak nepodléhat strachu a úzkosti

Válka na Ukrajině

V pondělí a úterý by mělo shodně převládat oblačno, místy se sněžením či přeháňkami a ranními  teplotami mezi -3 a -7 °C. Denní zůstanou mezi 0 a 4 °C.

Situace se nezmění ani ve středu. Oblačné počasí s ranními minimy mezi -3 a -7 °C doprovodí přes den teploty pohybující se mezi 1 a 5 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám