Hlavní obsah

Místo ochlazení se lidé opět koupou, léto se nevzdává

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na víkend meteorologové předběžně očekávali ochlazení a oblačno, místo toho ale na některých místech ČR lidé opět vytáhli plavky a opalovací krémy.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Letní počasí vydrží i v neděli. Obloha zůstane většinou jasná a teploty vystoupají až na 25 °C.

V pondělí se od severu zatáhne a odpoledne už na většině území občas zaprší. Nejvyšší denní teploty budou 19 až 23 °C, ale na jihovýchodě možná i 25 °C. V úterý teploty klesnou na 15 až 19 °C, na jihovýchodě až 21 °C, a přijdou další přeháňky. Oblačno až polojasno se čeká ve středu a ve čtvrtek, kdy teploty přes den nepřesáhnou 16 °C.

Vyhlídky na víkend jsou nejisté. Může být jasno nebo polojasno s mlhami po ránu. Ojediněle hrozí přízemní mrazíky. Přes den má být cca 13 až 18 °C, ale je možné,  že se teplota postupně vyšplhá až na 23 °C.

I další týden má být podle meteorologů vyloženě teplý. Na začátku října teploty už trochu poklesnou na dlouhodobý normál a v následujícím týdnu poklesnou ještě více.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Celkově budou teploty v období od poloviny září do poloviny října v normě a v prvním týdnu spadne jen minimum srážek. Postupně bude ale pršet stále častěji. Jako celek budou následující čtyři týdny srážkově normální.

Měsíční výhled nemůže předpovídat konkrétní hodnoty teplot a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje předpokládaný celkový charakter období. Nemůže předpovídat krátkodobé výkyvy, ani různé regionální odlišnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám