Hlavní obsah

Lyžaři se na velké změny počasí nemohou těšit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v následujících čtyřech týdnech se výrazně nezmění a podle sobotního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu bude teplotně i srážkově průměrné. Pro lyžaře to není dobrá zpráva, zvláště, když bude následující týden teplotně nadprůměrný a v jeho polovině bude za inverze na horách až osm stupňů.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.1. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Příští týden bude se 70procnetní pravděpodobností teplotně mírně nadprůměrný, minimální noční teploty budou mezi mínus čtyřmi až plus jedním stupněm, denní pak mezi jedním a šesti stupni. V noci na sobotu pak teploty neklesnou pod bod mrazu. Navíc nemají být celý týden žádné srážky, napadnout mají jen tři milimetry.

Další týdny už budou teplotně průměrné, nejchladnější bude období na přelomu ledna a února, kdy se noční teploty budou pohybovat kolem minus čtyř stupňů a denní jen okolo jednoho stupně nad nulou. Postupně bude přibývat srážek až na osm milimetrů za týden.

Průměrná teplota od 13. ledna do 9. února je v ČR -1,1 stupně, nejnižší -9,5 stupně panovala v roce 1963, nejvyšší pak v roce 2002, kdy činila 3,8 stupně.

Obvykle v daném období napadne 26 až 44 mm srážek, ale roce 1989 to byly jen dva mm, naopak v roce 1983 73 mm.

Sjezdovka mezi sady má sněhu dost

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám