Hlavní obsah

Hrozí velmi silné bouřky, varují meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, kov

V Česku hrozí velmi silné bouřky, varovali v sobotu meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), kteří rozšířili výstrahu vydanou v pátek.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 5.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Vysoké riziko se týká Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje a částí Ústeckého a Středočeského kraje od sobotního poledne do noci na neděli.

„Místy se budou vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 50 mm a v menší míře i s kroupami,” uvedli meteorologové.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, problémy v dopravě apod.,” upozornili.

Výstraha s menším stupněm rizika bude platit pro tyto oblasti i v neděli.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před bouřkami

V Německu udeřily bouřky. Přívalový déšť smetl lešení s dělníky, jeden mrtvý

Evropa

Od sobotního poledne do noci na neděli platí výstraha s nižším stupněm rizika také pro další části Středočeského a Ústeckého kraje, Vysočinu a Jihomoravský kraj.

V noci pak budou hrozit bouřky v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji, na Vysočině a v Jihomoravském kraji.

„Místy se budou vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 30 mm a v menší míře i s kroupami,“ uvedl ČHMÚ.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám