Hlavní obsah

Deštník se na víkend bude hodit

Novinky, jas

V závěru týdne bude převažovat počasí se zvětšenou oblačností, přeháňkami a letními teplotami. Bouřek, které se Českem proháněly v posledních dnech, se zcela nezbavíme, ale měly by být pouze ojedinělé. V příštím týdnu, zejména jeho druhé polovině, bychom se pak mohli dočkat i zmenšení oblačnosti, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Konec týdne bude v Česku pod vlivem výškové tlakové níže, která bude přinášet o víkendu velkou oblačnost a na většinu území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky,” nastínila Honsová vývoj na další dny.

Ve čtvrtek  bude převládat oblačné počasí, přechodně může být i polojasno  s přeháňkami i bouřkami. Odpolední maxima budou na západě kolem 20 °C, na Moravě a ve Slezsku vystoupají až na 28 °C.

V pátek bude převážně oblačno až polojasno. Místy se opět vyskytnou přeháňky a ojediněle i bouřky. Ranní minima klesnou na 16 až 12 °C, přes den vystoupají teploty na 25 až 29 °C. Na západě republiky to bude pouze kolem 22 °C.

V sobotu bude převládat velká oblačnost – oblačno až zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle s bouřkami,” uvedla Honsová. Ranní minima meteorologové předpokládají mezi 18 a 14 °C, přes den se dostanou teploty na 23 až 27°C.

Oblačno až zataženo, které na většině území doprovodí déšť nebo přeháňky, bude doménou neděle. Opět se ojediněle mohou objevit i bouřky. Ráno teploty budou klesat na 16 až 12 °C, přes den se dostanou na 23 až 27 °C.

Noční oblohu rozzářily desetitisíce blesků

Domácí

V pondělí se dočkáme oblačné až polojasné oblohy s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ranní minima budou kolísat mezi 17 a 13 °C, přes den vystoupají na 23 až 27 °C.

V úterý a ve středu bude shodně převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví i přeháňky. Ranní teploty klesnou na 17 až 13 °C, denní maxima vystoupají na 23 až 27 °C v úterý a 24 až 28 °C ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám