Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouře s krupobitím, varovali meteorologové

– Praha

Celé Česko zasáhnou během víkendu silné bouře s přívalovým deštěm, krupobitím a silným větrem. Vyplývá to z výstrahy, kterou v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24.7.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Už dnes večer se bouře objeví v jižní polovině země a v neděli a noci na pondělí již na celém území České republiky. V neděli naprší podle meteorologů až 50 milimetrů srážek, tedy 50 litrů na metr čtvereční.

Dnes zasáhnou bouřky podle výstrahy od 22:00 Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Jihomoravský a Zlínský kraj a Vysočinu. Potrvají asi až do nedělních 08:00. Budou pravděpodobně slabší než nedělní bouře.

Dnes večer a v noci na neděli očekávají meteorologové zhruba 30 milimetrů srážek. Mohou se rozvodnit menší toky a lidé si musí dávat pozor také na kroupy, blesky a nárazy větru, a s tím související pády větví a stromů.

Od nedělních 15:00 do pondělních 06:00 se pak bouřky podle ČHMÚ objeví již v celém Česku a budou zřejmě silnější. Spadnout může až 50 milimetrů srážek a vítr dosáhne v nárazech rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Opět se objeví také kroupy a blesky.

Foto: windy.com

Předpověď bouřek na nedělních 19 hodin

Lidé by měli zabezpečit okna a dveře, případně skleníky a volně položené předměty venku. Místy může voda při bouřce rychle odtékat ze svahů a zatopit především níže položená místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám