Hlavní obsah

Česko zasáhne silný vítr

• Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval v neděli před silným větrem, který hned během pondělí zasáhne většinu území Česka. Místy by měl dosahovat rychlosti 55 až 70 kilometrů za hodinu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.1. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha platí od pondělních 05:00 do 18:00. „Čerstvý západní až severozápadní vítr, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), bude později odpoledne a večer od severu slábnout,“ stojí ve výstraze.

Výstraha se týká většiny území Česka, vyjma Karlovarského kraje, většiny Plzeňského a Královéhradeckého kraje a východních částí Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Foto: ČHMÚ

Výstraha platí od pondělních 05:00 do 18:00 pro většinu území republiky.

Podle meteorologů hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné jsou i menší škody na budovách. Lidé by si měli dávat také pozor na uvolněné předměty a zlomené větně, a to při cestách pěšky i autem.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách se doporučuje omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ poradili meteorologové.

Výbuch 17 000 km vzdálené sopky zasáhl i Česko. A to hned dvakrát

Svět
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Lidé by si měly dávat také pozor na uvolněné předměty a zlomené větně.

Reklama

Výběr článků

Načítám