Hlavní obsah

Česko potrápí sníh a náledí, varují meteorologové

Meteorologové v neděli v aktualizované výstraze varovali před sněhem a náledím. Počasí může působit problémy od neděle až do pondělního rána, další komplikace se pak očekávají v úterý.

Živě: Aktuální panoramatické záběry 28.11. 2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněhem platí od nedělního rána do 20:00 pro Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Vysočinu, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj i Moravskoslezský kraj. Místy napadne 5 až 10 cm sněhu.

Očekávají se komplikace v dopravě i možné výpadky v energetice. Řidiči nutně potřebují zimní pneumatiky a na horách řetězy.

Na Bruntálsku se převrátil sypač. Sněžení komplikuje dopravu

Domácí

Od nedělních 18:00 do pondělních 9:00 vydali meteorologové výstrahu před náledím. Platí pro Středočeský kraj, Prahu, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Vysočinu, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj a Moravskoslezský kraj.

Další komplikace spojené s počasím se mohou vyskytnout v úterý.

„V úterý budou nárazy západního až jihozápadního větru dosahovat místy kolem 70 km/h, na horách kolem 90 km/h. Od vyšších poloh se budou místy tvořit sněhové jazyky. V Čechách může napadnout místy 5 až 10 cm sněhu, zejména v podhorských oblastech,” uvedl ČHMÚ v předběžném varování.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám