Hlavní obsah

Bude horko a málo deště, další týden tropy poleví

Novinky, alt

Počasí na konci června a začátku července bude teplotně průměrné až nadprůměrné, ovlivní to především probíhající týden, kdy budou teploty výrazně vysoké. Další týdny už by měly být v rámci průměru. Pršet bude spíše méně.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 15.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Nejvyšší teploty se očekávají v prvním předpovědním týdnu do 20. června, v dalších týdnech teploty klesnou k dlouhodobým normálům, tedy k hodnotám obvyklým po tuto roční dobu,” uvedli meteorologové.

Tento týden bude v Česku horké počasí, nejtepleji má být v sobotu, kdy teploměr může ukázat až 35 stupňů Celsia. Pršet bude minimálně, spíše až o víkendu, kdy by se mohly tvořit bouřky.

Do Česka míří tropy, bude až 35 stupňů

Počasí

Suchý má být také přelom června a července. „Velmi suché počasí nás bude doprovázet v prvním předpovědním týdnu, suchý bude i přelom června a července, naopak o něco více srážek přenese druhý předpovědní týden (21. 6. až 27. 6.) a závěr předpovědního období (5. 7. až 11. 7.).”

Průměrná teplota v Česku od poloviny června do 11. července je 17,7 stupně Celsia. Nejchladněji touto dobou bylo v roce 1949 s průměrem 13,3 stupně, naopak nejtepleji roku 2006, kdy průměrná teplota činila 20,4 stupně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

 

Reklama

Výběr článků

Načítám