Hlavní obsah

Červen bude horký, zaprší jen občas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen bude podle výhledu našich meteorologů typicky letní, v období do 30. června budou panovat nadprůměrné nebo průměrné teploty. Příští týden bude rozhodně nadprůměrný.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Teploty lákají do vody.

Článek

Neděle bude splňovat veškeré nároky na letní den, jasná obloha a nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C budou lákat ven. Jasno nebo skoro jasno se čeká v pondělí, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty asi 14 až 10 °C a nejvyšší denní 26 až 30 °C. Na třicítku se teploty vyšplhají i v úterý a opět ojediněle hrozí bouřky.

Ve středu se čeká rekordních 31 °C a podobně to může vypadat ve čtvrtek, během dne se ale objeví přeháňky a bouřky. Polojasno či oblačno a místy přeháňky přinese víkend. Denní teploty mají být ze začátku 25 až 29 °C, později už jen 21 až 25 °

Další týdny budou teplotně slabě nadprůměrné až průměrné. Poslední týden by měl být teplotně průměrný s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 12 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 23 °C, domnívají se meteorologové.

Pokud jde o srážky, očekávají se po celou dobu průměrné hodnoty.

Dlouhodobý výhled nemůže určit konkrétní teploty vzduchu na jednotlivé dny. Vyjadřuje jen pravděpodobný trend ve vývoji počasí z hlediska teploty vzduchu a množství srážek.

Anketa

Jste pro zákaz zahradních bazénů v období sucha?
Ano
73,4 %
Ne
26,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3653 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám