Hlavní obsah

Festivalové hosty fotbal nezajímal

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Vrcholící Mistrovství světa ve fotbale v Německu zůstalo mezi hosty filmového festivalu v Karlových Varech na okraji zájmu. U obrazovek televizí ve sport barech tak v den zahájení přehlídky filmů zasedli až na výjimky pouze místní.

Článek

"Máme tu dva hosty, kteří přijeli na festival z Prahy a projevili zájem o fotbal, takže jsme jim rezervovali stůl. Jinak je to tu samý místní štamgast," popisuje Jiří Kaplan, číšník Hostelu a music baru Titty Twister v Moravské ulici, který je ve festivalových programech uváděn jako místo s plazmovými obrazovkami pro sledování fotbalových utkání. "Pije se hlavně pivo, ale když padne gól, tak se objednávají paňáky. Zajímavé je, že více štamprlat se objednává, když padne gól na té špatné straně," krčí rameny číšník.

"Přijeli jsme na festival, ale nyní je slavnostní zahájení a to nás zase tolik nezajímá," uvedl jeden z mladíků z Prahy. "Na filmy se chystáme až večer, kdy hraje Ukrajina s Itálií, ten což není zas tak zajímavý zápas. Ale Německo - Argentina, to je jiná káva. Zítra si to zorganizujeme také tak, abychom viděli alespoň jeden fotbal," dodává jeho kolega.

Zájem o fotbal klesl

Podobná situace byla i v dalších sport barech v Karlových Varech. "Jak jsme vypadli, tak zájem o fotbal opadl téměř na nulu. Sedí tu jen pár skalních fandů, ale ti by tady seděli, i kdyby dávali golf," myslí si zaměstnankyně sport baru na Masarykově třídě.

Narváno bylo naopak ve sport baru ve Staré Roli. "Máme plno každý pátek večer a je jedno, jestli dávají fotbal nebo ne. Máme dobré pivo a nic jiného lepšího tu není," pokyvoval hlavou číšník.

Naopak svědky nezájmu o festival můžete být v okolí Karlových Varů. "Jsem rád, že tam nemusím. Tady je klid a můžu se dívat na fotbal," uvádí David Belička z Mírové u Karlových Varů v místní hospůdce Zámeček. "V neděli a v pondělí se nehraje, tak asi vezmu nějakou kamarádku a do Varů vyrazím. Dříve mě tam ale nikdo nedostane," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám