Hlavní obsah

Karlovy Vary: Levné ubytování už téměř není

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Levných ubytovacích míst je v Karlových Varech pro návštěvníky 41. ročníku Mezinárodního filmového festivalu k dispozici už pouze velmi málo.

Článek

"Najít levné ubytování v Karlových Varech do úterý 4. července je poměrně velký problém," upozorňuje pracovnice agentury Good Bed Agency, která zprostředkovává pro festivalové hosty ubytování. "Například autokemp v Březové, kde jsou dvou až šestilůžkové pokoje za 170 korun za noc a osobu, je obsazeno až do čtvrtka 6. července," tvrdí zaměstnankyně.

Obsazená je rovněž Hestie v ulici Stará Kysibelská, kde zaplatíte za noc pro jednoho dvě stě korun, a Domov mládeže na Střední pedagogické škole v horních Drahovicích, kde chtějí za osobu 465 korun na noc. "Poslední volná místa jsou v ubytovně Eden, která spadá pod léčebnu Mánes nad Malým Versailles," uvádí Lucie Malíková z karlovarského infocentra. Noc v Edenu přijde na 315 korun. "Levná ubytovna v Tašovicích bohužel před festivalem ukončila svůj provoz, nikdo nám tam nebere telefony," dodává Malíková.

Několik volných míst nabízí chatky na Vítkově hoře u letiště v Olšových Vratech, kam ale není bez vlastního vozidla zcela ideální spojení. "Na víkend už je obsazeno, ale na příští týden máme ještě jednu dvoulůžkovou chatku se sociálním zázemím, kuchyňkou a ledničkou volnou," popisuje recepční hotelu Vítkova hora Helena Krieger. Noc ve vybavené chatce přijde jednu osobu na 360 korun. "Pak už máme pouze chatky se společnými sociálkami, kde je cena dvě stě korun za noc. To je opravdu ale jenom na přespání, i když je k dispozici společná kuchyňka," myslí si Krieger.

Pro baťůžkáře, kteří si vystačí se stanem nebo spacákem a karimatkou, tu je stále Stanové městečko na stadiónu AC Start v karlovarské čtvrti Tuhnice, kde se platí 60 korun za noc. Navíc je tam k dispozici tělocvična. Recepce jede nono stop a nabízí drobné občerstvení a také úschovnu.

Další možností je improvizovaný Hostel v Základní škole na Nábřeží Jana Palacha. "Naše kapacita je v podstatě neomezená," říká provozovatel hostelu David Korba. "Spí se u nás na karimatkách ve školní tělocvičně a ve třídách. Jak přibývají ubytovaní, otevíráme další a další třídy. K dispozici jsou sprchy u tělocvičny a na každém patře záchodky. Provozujeme v non stop recepci úschovnu a také malý bufet," uzavírá Korba. Noc stojí 95 korun na osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám