Hlavní obsah

V Karlových Varech začíná příprava festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V Karlových Varech začínají přípravy 41. ročníku Mezinárodního filmového festivalu, který v lázních začne 30. června. Na místě už jsou první členové produkčního štábu Petra Lintimera, na nápor hostů se chystá i Grandhotel Pupp I populární stanové městečko v areálu stadionu AC Start Tuhnice.

Článek

Než při slavnostním zahájení vystoupí první hosté z limuzín před hotelem Thermal, jenž bude opět hlavním centrem veškerého dění, musí být vše připraveno, řekl Lintimer.

Sehraný Lintimerův tým se seznamoval s interiéry Thermalu od čtvrtka a pomalu chystá jejich přestavbu pro potřeby festivalu. K nepoznání se změní hlavně vestibul hotelu, kde opět vznikne akreditační a informační centrum a také pokladny. O jedno patro výše bude tiskové centrum. Do festivalového hávu se oděje i fasáda hotelu a jeho průčelí. I letos budou poutat na filmy stojany v korytu řeky Teplé.

Tak jako před každým festivalem bude nutné provést revizi vybavení všech provizorních kinosálů, které nejsou během roku používané pro projekce. "U všech sálů musíme mít naprostou jistotu, že vydrží celých devět dnů maximální zátěž," poznamenal.

Že bude vše během filmového festivalu opravdu klapat tak, jak má, je přesvědčen generální ředitel Grandhotelu Pupp Roman Vacho. "Jsme obsazeni na 104 procent. Není už jediná volná postel, a proto musíme některé zájemce o pobyt odmítat. Pupp nebude jen ubytovací kapacita, ale tradičně se postará rovněž o přípravy celé řady společenských událostí a rautů," řekl Vacho.

Proslulí puppovští kuchaři podle ředitele opět připraví řadu lahůdek, ale oproti minulým letům by měla nastat určitá změna. Letos bude důraz kladen na zdravý životní trend a jemu odpovídající stravu. Což možná řadu lidí potěší, ale některé i zarmoutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám