Hlavní obsah

Vládní menu: Kapr, kotlet, nebo stehýnko?

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

K letošnímu poslednímu zasedání se ve středu večer sešla vláda, která však nejdříve usedla ke slavnostně prostřenému stolu. Že už je Štědrý den opravdu za dveřmi, svědčilo i menu připravené kuchaři Strakovy akademie.

Článek

Nejdříve se na stůl podával všem stejný předkrm - terina ze pstruha, což není nic jiného než různě ochucená rybí paštika krájená na plátky. Pak už však měli ministři na vybranou ze tří jídel.

Pokud chtěli absolvovat generální zkoušku na štědrovečerní menu, dali si smaženého kapra s bramborovým salátem. Příznivci tradiční české kuchyně určitě nepohrdli vepřovým kotletem s černou omáčkou a houskovým knedlíkem. Ti, co dbají na zdravou výživu nebo linii, zvolili kuřecí stehýnko plněné ořechovou nádivkou s rýží. Ke kávě se podávaly linecké koláčky.

Jisté je, že v tomto složení se ministři sešli naposledy, neboť koncem roku odchází z vlády vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám