Hlavní obsah

Jak se slaví Vánoce v Brazílii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Různé státy, národnostní a náboženské skupiny slaví vánoční svátky trochu jinak. Jak si užívají sváteční čas Brazilci, co si připravují k slavnostní večeři a kdo jim nosí dárky, se dočtete v našem článku.

Článek

V jihoamerickém státě nevypadají Vánoce zrovna vánočně. Pokud nedojde k nějakému zázraku, tak nespadne jediná sněhová vločka. Lidé si sníh připomínají tím, že na zelené rostliny a stromy zavěšují chomáčky bavlny, které jim mají připomínat zasněžené krajiny.

Prosincové letní teploty nutí Brazilce popíjet chlazené drinky. Na Štědrý den se sejde celá rodina na zahradě a servírují se sváteční pochoutky. Pečené sele někdy vymění za pečeného páva, jehož pera zdobí štědrovečerní stůl.

Tradičním pokrmem je i tzv. ninos envuettas, což jsou kousky masa naplněné nadrobno umletým masem, cibulkou, vařeným vejcem a kořením. Zabalené ruličky se pomalu pečou v troubě.

Dárky děti dostávají 6. ledna od koně Magiho, který k nim přijíždí od Ježíška z Betléma. Mají pro něj nachystané čisté boty, které kladou pod stromeček nebo vedle postele, před dům pokládají trochu sena a misku s vodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám