Hlavní obsah

Herní tipy na Vánoce aneb jakou gamesku vybrat, díl 2.

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyznat se v tolika herních titulech, které před Vánoci doslova zaplavily trh, je pro laika takřka nemožné. Dnešní herní průvodce, mimochodem již druhý v řadě, by vám měl s orientací v nových gameskách pomoci.

Článek

Akce: Peter Jacksons King Kong

Máte chuť stát se filmovým King Kongem? Nebo jeho lidským pomocníkem Jackem Driscolou, se kterým budete zdolávat herní překážky? Pak by vás neměla minout tato akční hra, jejíž děj se odehrává na tajuplném Ostrově lebek. Pouze dejte pozor, abyste byli vybaveni poměrně silnou počítačovou sestavou. Pro King Konga totiž přijde vhod procesor s taktem dvou a více gigahertz, 512MB RAM a grafickou kartou s podporou DirectX 9.

Cena: 900 Kč

Budovatelská strategie: Civilization IV

Čtvrtý díl Civilizace je zatím posledním remakem slavných titulů z dílny dnes už legendárního Sida Meira, který je jejich duchovním otcem. Tahová strategie je už kompletně vyvedena ve třetím rozměru a stejně jako starší tituly i ona nabízí možnost hry hlavní kampaně s mnoha časovými obdobími. Klasicky začínáte se slabými peóny, pokračujete přes vybudování vesničky, městečka, menší obranné zdi, až po pokročilou civilizaci, která je schopna odolat i masivnímu útoku, ať už ze strany počítače, nebo jiného hráče, protože nové Civilizaci samozřejmě podpora hry ve více lidech nechybí.

Cena: 1100 Kč

RPG: Diablo II Complete

Diablo II je velice slavným předchůdcem dnes neméně oblíbenějšího titulu World of Warcraft. Avšak narozdíl od něj nebyla série her Diablo počinem MMORPG, tedy neobsahovaly masivní herní svět s obrovským počtem naráz přítomných pařanů. Propracovanou krajinou jste totiž spíše procházeli sami, zatímco jste vyvíjeli postavičku a vylepšovali její výbavičku. Podpora multiplayeru samozřejmě nechyběla a nechybí ani dnes, ale tato funkce není žádným hlavním bodem, na němž by Diablo II stavělo. Právě naopak. Hráč má na výběr z několika možných typů postav - jmenujme například lesního druida, který se ohání sekerou hlava nehlava, kouzelnici, schopnou fireboly odpravit hezkou řádku nepřátel či amazonku, jež vyniká v ovládání luku a v pokročilých fázích hry umí jedním napnutím tětivy vypustit mraky šípů. Diablo II Complete doplňuje datadisk Lord of Destruction, který původní titul rozšiřuje ze čtyř na pět virtuálních světů.

Cena: 900 Kč

Simulace: Sims 2: Christmas Party Pack

Datadisk ke hře Sims 2 (bez původních Sims 2 si jej tedy nezahrajete), jinak prodávaný také pod názvem "Vánoční balíček", přidává do populárních Simáků prostředí Halloweenu, Vánoc, oslav Nového roku a mnoho jiných prvků, mezi nimž nechybí ani sexy kostýmky Santa Clausů, do kterých můžete své panďuláky obléci. Pokud marně přemýšlíte, co že to ti Simáci vlastně jsou, pak napovíme: jedná se o simulátor rodinného (ale i například universitního) života, který je na světě již více než pět let a stále si nachází nové a nové uživatele.

Cena: 500 Kč

Akce: Call of Duty 2 Collectors Edition

Hry s vojenskou tématikou jsou většinou velice oblíbené a není tomu jinak ani v případě druhého dílu Call of Duty. Titul dostal do vínku vylepšenou umělou inteligenci, kterou disponují počítačoví spolu- a protihráči, nabízí úchvatnou grafiku ve spojení s rychlými a propracovanými boji, kde často panuje atmosféra tak hustá, že se dá krájet. Sběratelská verze Call of Duty 2 nabízí jako bonus například rozhovory s vývojáři této hry, galerii obrazových konceptů nebo soubor filmových upoutávek, jimiž byla COD2 propagována. 

Cena: 1700 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám