Hlavní obsah

Na pražské vánoční trhy dorazí Krakonoš

Právo, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Svařené víno za třicet korun, největší umělý strom, obří vánočka a Krakonoš - to je jen část nabídky letošních vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí. Začnou v pátek 26. listopadu a skončí už prvního lednu.

Článek

Přehlednější, romantičtější a o tři dny delší než loni, tak charakterizují trhy sami organizátoři ze společnosti Taiko, jež akci pořádá podruhé. Posun konání akce do listopadových dnů umožnil magistrát.

Ve 150 dřevěných stáncích se budou prodávat pouze předměty spojené s Vánocemi a občerstvení. Například za svařené víno na Václavském náměstí zaplatíte 30 korun, na Staroměstském o deset korun více. Barevností se trhy vrací k tradici. Převládat budou zelená, hnědá, červená a zlatá.

O kulturní program na Staroměstském náměstí se postarají zejména dětské a školní sbory, zapějí i policisté. Na děti tam čeká každý všední den od 18 hodin navíc pohádka, o níž se postarají herci z divadla Rolnička. Na Mikuláše se mohou zapojit do soutěže o nejhezčího čerta, anděla a Mikuláše. Během Zlaté neděle - 18. prosince - se zase setkají s Krakonošem. Týž den ochutnají i rekordní vánočku a osahají si obří čepici.

Vánoční strom dovezený z Rudolfova dolu v Janských Lázních v Krkonoších stojí na Staroměstském náměstí od začátku týdne. Rozsvítí ho v 18 hodin na první adventní neděli - tj. 27. listopadu - pražský primátor Pavel Bém (ODS). Ten umělý vysoký patnáct metrů, jež si Taiko zapůjčila, ozdobí Václavské náměstí den před tím, v pátek 26.

Provozní doba stánků bude ve všední dny od 9 do 19 hodin, o víkendech do 20 hodin. Stánky s občerstvením poslední hladovce nasytí do 21 hodin.

Výběr z programu
27.11. 18 hodin - rozsvícení stromu
5.12. - 17 až 19 hodin - soutěž o nejhezčího Mikuláše, čerta a anděla
20. 12. - 17 až 18 hodin - den rekordů - k vidění obří vánočka, konvice a čepicegigant, výrobky ze sirek
24. 12. - 21.15 až 22 hodin - Rybova Vánoční mše v podání sólistů Opery Národního divadla a sboru Státní opery
31.12. - 17 až 19 hodin - dětský Silvestr
31.12. - 19 až 0.15 -silvestrovský program
1. 1. - 18 až 18:40 - Novoroční koncert v podání sólistů Opery Národního divadla a sboru Státní opery

Anketa

Chodíte rádi na vánoční trhy?
ano
83,4 %
ne
16,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 398 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám