Hlavní obsah

ČT vsadila o Vánocích na klasiku a pohádky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize se na Vánoce snaží zaujmout filmovou klasikou, pohádkami a také spustou dobročinných a křesťansky orientovaných pořadů. Chybět nebude ani tradiční vyprávění vánočních příhod. Prima a Nova zveřejní svůj program koncem týdne.

Článek

Na Štědrý den nasadila ČT hned ráno v 10.00 Princeznu se zlatou hvězdou na čele. Odpoledne přijde další pohádka Boháč a chudák a po ní Kristián s Oldřichem Novým. Jen těžko by diváci televizi odpustili vynechání Pyšné princezny, letos je tato klasická pohádka z 50. let zařazena na 17.00.

Veselé vánoční příhody bude od 20.30 vyprávět Miroslav Donutil, Bára Seidlová, Simona Stašová a další. Na ČT2 poběží filmy o papeži, zamyšlení nad biblí a koncerty vážné hudby.

V průběhu svátků následují další pohádky - nejen pro děti. Typickou pohádkou pro dospělé je např. Láska přes internet (25.12 ve 21.10) o zlém velkoprodejci, který chce zničit malý krámek s knihami, ale zamiluje se do jeho majitelky. Celá rodina může ocenit i Čapkovu Doktorskou pohádku (26.12. v 18.10), naopak především teenageři si nenechají ujít seriál podle filmu Snowboarďáci (12.,19., a 26. 12.).

Z dalších pořadů se můžeme těšit na klasickou českou komedii Vrchní, prchni (29.12. ve 20.00) či Formanův kultovní muzikál Vlasy (29.12 ve 21.45). Prima a Nova dokončí a zveřejní své oficiální programy koncem týdne nebo v pondělí.

Anketa

Na co se těšíte o Vánocích?
Na staré pohádky
79,2 %
Na vánoční historky
2,2 %
Na komedie
4,9 %
Nebudu trávit Vánoce u televize
13,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1397 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám