Hlavní obsah

Adventní čas v rakouské metropoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Centrum rakouské metropole je slavnostně vyzdobeno již od poloviny listopadu. Stejně jako každý rok, tak i letos, jsou součástí adventního času vánoční trhy, kterých je ve Vídni požehnaně. Ulice jsou provoněny kandovaným ovocem, pečenými kaštany a samozřejmě punčem. Největší a nejznámější trh naleznete přímo před vídeňskou radnicí.

Článek

Na prostranství před vídeňskou radnicí je zhruba 140 stánků, u kterých můžete nakoupit rozličné zboží. Od dárků ze skla, porcelánu, dřeva i kůže, přes knihy, vyřezávané betlémy až po vídeňské klobásy a mnoho dalších pochutin. Hlavní dominantou trhu je 28 metrů vysoký vánoční stromek, který je darem Lichtenštejnského knížectví.

Vídeňský vánoční trh před radnicí
Vánoční trh před vídeňskou radnicí je až do 23. prosince otevřen denně od 9 do 21 hodin, 24. prosince do 17 hodin.

Atmosféru Vánoc umocňují koncerty pěveckých sborů, které se konají každý pátek, sobotu a neděli vždy od 15:30 do 19 hodin ve velkém sále radnice. Vystoupí na nich soubory z Itálie, Slovinska, Irska, Spojených států, Francie, Německa, Švýcarska a pochopitelně Rakouska. V tyto dny také od 20:00 do 20:30 zazní slavnostní fanfáry.

Možnost nakoupit vánoční dárky či jen příjemně strávit volné chvíle a popíjet přitom horky punč nabízí i další vídeňské trhy. Na pozadí malebných kulis zámku Schönbrunnu je možno se u více než pěti desítek stánků přesvědčit, že tradiční řemeslo ještě v Rakousku nevymřelo. Ve čtvrti Spittelberg zase vyrostla celá romantická vánoční vesnička. Za návštěvu pak rozhodně stojí i trh na náměstí Karlsplatz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám