Hlavní obsah

Pokuta 5000 euro za vánočně vyzdobené auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože ani příslušníci dopravní policie či pracovníci automotoklubů nejsou vůči vánoční atmosféře imunní, počínání řidičů, kteří si ji chtějí dopřát i v autě, je z profesionálního hlediska značně děsí. V Rakousku se proto rozhodli, že místo domluv přistoupí k sankcím.

Článek

Hrozba pokuty ve výši až 5000 euro (140 000 Kč) visí nad hlavami všech motoristů, kteří se prohřeší proti platnému silničnímu zákonu, který jim přikazuje, že musejí mít nerušený výhled dopředu, dozadu i do obou stran. A právě vánoční výzdoba jim ho mnohdy nejen ztěžuje, ale přímo znemožňuje.

"Musejí si uvědomit," říká Verena Hirtlerová, právnička rakouského automotoklubu, "že blikající a zpívající Santové stejně jako miniaturní vánoční stromečky na palubní desce nebo blikajícími řetězy ozdobené zadní okno představují velké nebezpečí nejen pro ně, ale pro všechny účastníky silničního provozu."

Přivést je k rozumu a přimět k pořádku však není snadné. Nezbylo proto nic jiného než vytáhnout strašáka mastné pokuty. Její horní hranice je sice víceméně v teoretické rovině, přesto si nikdo nemůže být jistý, že na ni nedosáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám