Článek
Suroviny: |
80 ml Bertolli olivového oleje |
50 ml citrónové šťávy |
30 ml pomerančového džusu |
1 lžička citrónové kůry |
1 lžička pomerančové kůry |
1 lžička rozmarýnu |
lž. tymiánu |
lž. šalvěje |
1 kuřecí prsa nakrájené na 3 cm kostky |
na maso: |
špetku soli |
špetku mletého černého pepře |
125 ml majonézy Hellmann's |
Postup: |
Smíchejte ingredience na marinádu v malé misce. Dejte 2/3 směsi do mísy a po 1 hod marinujte maso. Zbylou marinádu uchovejte.
Napichujte kuřecí kousky na jehlu, dejte na gril, nebo ploténku asi na 10 min orestovat a průběžně pečte po obou stranách.
Smíchejte majonézu se zbylou marinádou a dobrotu můžete podávat.