Hlavní obsah

Nekupujte Rakušanům pod stromeček kravaty a ponožky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Měkký vánoční dárek, zvěstující nějaký svršek v obsahu, je u Rakušanů nejneoblíbenější. Nejhůře dopadli kravaty a ponožky, místo kterých by muži i ženy raději dostávali dárkové poukazy.

Článek

Absolutním vítězem mezi nežádoucími dárky jsou kravaty, na něž by pod jehličnanem v obýváku nerado narazilo 38,6 procenta Rakušanů. V žebříčku neoblíbenosti následují ponožky, které by si měl Ježíšek raději nechat pro sebe podle 38 procent obyvatel alpské republiky. Následují přístroje do kuchyně či pro kutily, v popředí ženského seznamu dárků-nedárků se umístily rovněž videa a knihy o gymnastice.

Neoblíbené dárky prý nejčastěji kupují přátelé, rodiče a prarodiče. Partneři a děti se naopak do vkusu svých milovaných strefují s větším přehledem. Vědí totiž, že vítané jsou dárkové poukazy - nepohrdne jimi 42,8 procenta Rakušanů. Vhodným dárkem jsou pro 32 procent respondentů DVD, cédéčka a knihy. Zábavní elektroniku preferuje téměř 33 procent mužů, u 34,5 procenta Rakušanek zabodujete se šperky.

Oblibě 30,6 procenta mužů i žen se v Rakousku těší poukázky na cestování, ale také ručně vytvořené dárky (28,4 procenta) a vstupenky na zábavní akce (27,2 procenta).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám