Hlavní obsah

Změna pohlaví ho zřejmě připravila o životní sen, makat ale nepřestává

Novinky, Jakub Štěpánek

Američan Paulo Batista se narodil jako žena. Postupem času se ale ukázalo, že je mnohem více muž, což definitivně potvrdila i operace. Dnes poctivě maká a nevzdává se svého velkého snu - stát se členem americké armády.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Změna pohlaví brání muži ve splnění snuVideo: Reuters

 
Článek

Podstatnou část dne stráví Batista zavřený v posilovně, kde se udržuje v potřebné kondici, čas věnuje rovněž studiu. To všechno hlavně proto, aby splnil přání svého zesnulého otce a nastoupil do americké armády. Od ní se však dočkal zatím pouze mlčení a odmítnutí.

Současný americký prezident Donald Trump v roce 2017 podepsal nařízení, kterým zakázal přijímat osoby se změněným pohlavím do armády. „Po konzultaci se svými generály a vojenskými experty prosím vězte, že vláda Spojených států do žádné složky armády nepřijme transsexuální jedince a ani jim nepovolí v jakékoliv roli v armádě sloužit,“ napsal Trump tehdy na twitteru.

Manželku donesl do cíle, její kilogramy vyměnil za piva a peníze

Muži

Batista přesto svůj boj nevzdává a doufá ve změnu nařízení. Milovník postavy Kapitána Ameriky každý den zvedá těžké váhy a udělá stovku kliků. Jakmile je hotový s fyzickou přípravou, věnuje se studiu, aby byl připraven na zkoušky způsobilosti, které americká armáda požaduje.

„Všechno jsem tomu zasvětil. Mým snem je jednou obléknout vojenskou uniformu,” říká 36letý Batista, který by se rád dostal do letectva. „Zatím mi ale všude řekli, že mě nemohou vzít kvůli vydanému předpisu,” stěžuje si Batista, který se ještě jako žena zúčastnil v roce 2002 juniorského výcvikového kempu.

Později se ale staral o nemocného otce, který v roce 2007 zemřel. „Nechci nic jiného, než splnit otcovo přání. Byl to můj hrdina a byl by na mě moc pyšný,” je si jistý Američan, kterému momentálně nezbývá nic jiného než doufat.

Reklama

Výběr článků

Načítám