Hlavní obsah

Za měsíc bez masa dostanou dobrovolníci slušně zaplaceno

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na celý měsíc vyměníte maso za veganskou stravu a my vám za to štědře zaplatíme. Takovou nabídku vyslala do světa britská společnost VeganLiftz, která hledá tři dobrovolníky, na kterých otestuje dopady veganské stravy na lidské zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Veganský burger. Ilustrační foto

Článek

Firma hledá dobrovolníky, kteří pochází především z Newcastlu, Glasgow, Birminghamu, Liverpoolu či Londýna. Na konci výběrového řízení se tři lidé stanou součástí výzkumu. Po dobu jednoho měsíce jim bude zapovězeno maso a veškeré živočišné produkty.

Náplast má pomoci veganům překonat chuť na maso. Jde z ní vůně slaniny

Koktejl

Na oplátku se od firmy dočkají finanční odměny ve výši 2000 liber (58 tisíc korun). Součástí experimentu bude pochopitelně i vstupní a výstupní zdravotní prohlídka. Data následně budou porovnána a vyhodnotí se zdravotní stav všech účastníků.

Veganské dobroty plné zdraví

Zdraví

Výzkum má za cíl dokázat, že veganská strava nemá negativní efekt na zdravotní stav a nepředstavuje žádné zásadní nevýhody. V současné době probíhá výběr ideálních kandidátů, experiment odstartuje začátkem září.

Anketa

Vzdali byste se za 58 tisíc korun na měsíc živočišných produktů?
Ano
85,2 %
Ne
14,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8290 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám