Hlavní obsah

Vstupenky do okřídlené restaurace se vyprodaly, než bys řekl švec

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strava na palubě letadla by se v nynější době mohla zdát poslední věcí, která chybí lidem během pandemie, ale jedna japonská letecká společnost zažila příliv klientů lačných pochutnat si na přepychovém menu v odstaveném letadle, píše agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

O vstupenky na palubu byl značný zájem.

Článek

Husí játra, krabí pěna a steak ze svíčkové z nejluxusnějšího hovězího plemene Wagyu figurovaly na menu v letadle společnosti All Nippon Airways (ANA), a to za cenu v přepočtu 12 tisíc korun. Aerolinky otevřely „okřídlený restaurant“ pouze na jeden den během minulého týdne, ale poptávka byla taková, že se chystají nabídku rozšířit.

Restaurace nabízela jídla obvykle podávaná v první či byznys třídě během mezinárodních letů. „Cestující“ nastupovali na palubu Boeingu 777 na tokijském letišti Haneda s napodobeninou palubních vstupenek. Kulinářský zážitek byl podle společnosti doprovázen hlášeními posádky a jídla se podávala na stolky u sedadel cestujících v kabině stroje. Připoutat se bezpečnostními pásy se tentokrát nevyžadovalo.

Ikonický steakhouse si s omezenou kapacitou poradil po svém

Muži

Poptávka byla značná, navzdory ceně palubní stravy, která v první třídě činila 59 800 jenů (zmíněných 12 tisíc korun) a zhruba polovic v byznys třídě. „Vstupenky do restaurace se vyprodaly během jediného dne,“ řekla AFP mluvčí aerolinek.

Ty nyní plánují dalších 11 příležitostí pro zájemce o stejný zážitek, pokud ovšem nebudou zpřísněna omezení proti šíření koronaviru. Restaurace v letadle splňuje hygienické normy a využívá jen 60 sedadel, aby zaručila odstup mezi zákazníky. ANA, stejně jako jiné letecké společnosti po celém světě, byla tvrdě zasažena omezeními uvalenými na cestování během pandemie.

Reklama

Výběr článků

Načítám