Hlavní obsah

Unikátní veganské řeznictví čelí krátce po otevření nepříjemným výhrůžkám

Novinky, Jakub Štěpánek

Řeznictví je odjakživa spojeno s masem a nejinak tomu bývalo i ve Velké Británii. Změnit nastolené stereotypy se ale rozhodli na severu Londýna, kde se otevřelo první veganské řeznictví ve Spojeném království. Ne všichni ale mají z nového podniku radost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Velké Británii otevřeli první veganské řeznictvíVideo: Reuters

 
Článek

Veganské řeznictví Rudy´s se otevřelo symbolicky prvního listopadu, kdy se od roku 1994 celosvětově připomíná Světový den veganství. Na pultech je místo masa či uzenin vystavena veganská slanina, sójové párečky a další alternativy k živočišným produktům.

„Všechno je tady navrženo tak, aby to maso připomínalo. Chuť, vzhled i styl přípravy. To všechno by se mělo blížit běžnému řeznictví, s tím rozdílem, že je u nás sortiment složený z pouze z rostlinných produktů,” říká Matthew Foster, spoluzakladatel podniku.

Za měsíc bez masa dostanou dobrovolníci slušně zaplaceno

Muži

Ten si pochvaluje ekologickou cestu, kterou se podnik rozhodl do boje s ostatními řezníky vykročit. „Kromě toho, že je to etické, dbáme také na ochranu životního prostředí,” doplnil Foster.

Ačkoliv poptávka po veganských produktech ve Velké Británii roste, na všichni jsou z otevření podniku nadšeni. Na sociálních sítích údajně podniku někteří „skuteční” řezníci vyhrožovali vypálením prodejny, uvedla agentura Reuters.

Anketa

Ochutnali byste produkty z veganského řeznictví?
Ano
60,5 %
Ne
39,5 %
Celkem hlasovalo 6792 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám