Hlavní obsah

Rozbíjejte prasátka: Berlusconiho jachta je na prodej

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý italský předseda vlády Silvio Berlusconi se zbavuje jednoho ze svých klenotů. Je jím luxusní jachta Morning Glory, kterou třiaosmdesátiletý Berlusconi prodává za 11 milionů dolarů (asi 270 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Morning Glory se prodává v přepočtu za stovky milionů korun.

Článek

Téměř padesát metrů dlouhá jachta vyrobená firmou Perini Navi je na prodej v době, kdy velké množství plavidel zůstává ukotveno. Ani výjimečná situace ale nebrání Berlusconimu nabídnout zájemcům svoji jachtu, kterou před dvěma desítkami let koupil od Ruperta Murdocha, jenž se dokonce na palubě v roce 1999 ženil.

Jachta prošla od té doby zásadní rekonstrukcí. Dostala nové motory a majestátní tmavě modrou barvu trupu. Uvnitř plavidlo nabízí komfort pro osm lidí, kteří se mohou ubytovat v jedné ze čtyř luxusních kajut.

Foto: Profimedia.cz

Silvio Berlusconi

V interiéru jachty, na které Berlusconi zažil nejeden večírek, nechybí mramorový krb, točité schodiště, plně vybavený bar a pro milovníky hazardu je k dispozici herní stůl. Majitel pro sebe bude mít soukromé apartmá s velkou ložnicí a dvěma koupelnami, jednou pro muže a druhou pro dámskou návštěvu.

Jachta s vlastní vinárnou a vodopádem má punc naprostého luxusu

Muži

Přestože se cenovka 11 milionů dolarů (270 milionů korun) zdá jako opravdu hodně vysoká, v porovnání s podobnými superjachtami se nejedná o nejdražší zboží na trhu. Nejnovější moderní jachty mohou být i několikanásobně dražší.

Koncept superluxusní jachty má připomínat bojové plavidlo kombinované s vesmírnou lodí

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám