Hlavní obsah

Nové exkluzivní hodinky se inspirovaly slavným japonským obrazem

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská hodinářská firma JeanRichard přidala do své řady Aquascope dva nové modely, jimiž slaví 150. výročí od navázání japonsko-švýcarských diplomatických vztahů. Symbolicky se tak ve struktuře ciferníku objevuje motiv slavného dřevotisku Velká vlna u pobřeží Kanagawy, jehož autorem je malíř Kacušika Hokusai.

Foto: JeanRichard (x3)

Ciferník nových JeanRichard Aquascope se inspiroval obrazem od Hokusaie.

Článek

V roce 1864 došlo k podepsání dohody, jež umožňovala Švýcarsku vyvážet do Japonska mnoho produktů. Mezi nimi byly samozřejmě i hodinky, a protože japonský trh je i dnes velmi důležitý, není překvapením, že se v JeanRichard rozhodli na toto výročí upozornit.

Aby mu dodali důraz, inspirovali se Hokusaiovým zřejmě nejslavnějším obrazem zachycujícím okinami (velká pobřežní vlna), jak pohlcuje lidi a lodě. V pozadí je pak vidět hora Fudži. Ciferníky, které budou dostupné v modré, černé, bílé a šedé barvě, tak zdobí opakující se motiv Hokusaiovy vlny.

Foto: Profimedia.cz

Kacušika Hokusai: Velká vlna u pobřeží Kanagawy

Další parametry už jsou stejné jako u ostatních modelů z řady Aquascope. Pouzdro s leštěnými i broušenými plochami má průměr 44 milimetrů při výšce 13,5 milimetru a je osazeno safírovým sklíčkem s antireflexní vrstvou.

Hodinky budou dostupné na řemínku ladícím s ciferníkem, prodávat se budou ale i s ocelovým tahem

Vodotěsnost má tradiční hodnotu tří set metrů, další charakteristiky potápěčských hodinek doplňuje jednosměrná luneta a signovaná šroubovací korunka.

Hodinky pohání automatický kalibr JR60 s frekvencí 28 800 kmitů za hodinu a rezervou chodu 38 hodin. Nejedná se o in-house strojek, pro jeho konstrukci jsou využívány strojky společností ETA nebo Sellita.

Verze s šedým ciferníkem

Na fotografiích jsou hodinky na gumových páscích, ale k dispozici budou i ocelové tahy. Oficiální cena zatím není známa, stejně tak se neví, zda budou hodinky limitovanou edicí nebo se bude jednat o běžnou produkci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám