Hlavní obsah

Christophe Claret završil trilogii hazardních hodinek

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Švýcarský hodinář Christophe Claret před třemi lety ohromil mechanickými hodinkami 21 Blackjack, které umožňovaly zahrát si stejnojmennou karetní hru. O rok později následovala Bacarra a letos světu představil své třetí – a zřejmě poslední hazardní hodinky. Nejsložitější model z trojice se jmenuje Poker a lze si pomocí něj zahrát partičku Texas Hold’em pokeru.

BEZ KOMENTÁŘE: Pokerové hodinky - Christophe ClaretVideo: Christophe Claret

 
Článek

Pokerové hodinky chtěl Claret představit už v roce 2011, ale ukázalo se, že tato výzva je mnohem náročnější, než on a jeho tým očekávali. Přece jenom v pokeru je možných výrazně více kombinací než v blackjacku nebo baccaře, jako první tedy spatřily světlo světa hodinky s prvně jmenovanou hrou.

Vměstnat do 45milimetrového pouzdra, které Claret používá i u dalších svých modelů, balíček 52 karet trvalo další dva roky. Není se čemu divit – tyto hodinky jsou totiž opravdu komplikované.

Foto: Christophe Claret (x3)

Christophe Claret Poker Watch

Kromě toho, že si lze zahrát proti mechanickému „dealerovi“, skrývajícímu se ve strojku, můžou totiž pomocí hodinek hrát poker hned tři hráči najednou. Každý má pro své dvě karty vlastní okénko s mřížkou, která zakrývá ostatním hráčům výhled na karty – samozřejmě za předpokladu, že se na ciferník dívají ze správného úhlu.

Mimo privátní okénka hráčů se pak na ciferníku nachází ještě trojité pro flop a další dvě pro turn a river. Jak hodinky fungují, je názorně ukázáno na videu.

Strojek je v podstatě rozdělen na dvě části. Jedna se stará jen o čas, ta druhá o poker. Celkem má 655 částí, 72 kamenů a k tomu navíc i nadstandardní 72hodinovou rezervu chodu.

Hodinky nabízejí i možnost zahrát si ruletu

Pokud by někoho omrzel poker, nemusí zoufat. Stejně jako předchozí hazardní hodinky, i ty pokerové totiž mají ruletu napojenou na rotor. Stačí hodinky otočit, zatřást jimi a čekat, kde se usadí kulička.

Hnidopiši můžou namítnout, že modely Blackjack a Baccara v sobě navíc měly i třetí hru v podobě dvou miniaturních šestistěnných kostek. Těžko si však představit, kam by je do pokerových hodinek měli hodináři nacpat, aby zachovali únosné rozměry pouzdra.

Celočerná titanová verze s modrými ručičkami

Jak už to u takto exkluzivních a jedinečných výtvorů bývá, model Poker od Christopha Clareta vznikne v omezené edici 80 kusů. Dvacet jich bude s pouzdrem z bílého zlata a titanu s černou povrchovou vrstvou, stejně tomu bude i u růžového zlata. Majitelé zbylých 40 kousků si budou moci užívat čistě titanové pouzdro s černým povlakem. Polovina dostane červené ručičky, ta druhá modré.

Cenovka se v závislosti na konkrétní verzi pohybuje od 175 do 190 tisíc dolarů – tedy bezmála čtyř miliónů korun. Je tak jasné, že top bankéři se už na poradách rozhodně nudit nebudou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám