Hlavní obsah

Hodinářská firma IWC představila novou generaci řady Aquatimer

Novinky, vps

Společnost IWC vstoupila do roku 2014 faceliftem modelové řady Aquatimer. Kdo čekal, že švýcarský výrobce u jednoho z pilířů kolekce zvolí opatrný přístup s jen drobnými změnami, mýlil se. Nová generace těchto potápěčských hodinek má totiž svou vlastní tvář.

Foto: IWC

Aquatimer 2000 v 44 milimetrů velkém titanovém pouzdře je výraznou tváří nové modelové řady.

Článek

Při pohledu na nově uvedenou řadu je patrné, že IWC nezapomnělo na svou historii. Mísí se v ní vliv původních aquatimerů z roku 1967, oceňovaných modelů Porsche design a také předchozí generace.

Neznamená to však, že by nové modely byly neosobitou napodobeninou dřívějších kusů, pouze si ze svých předchůdců berou to nejlepší. Výsledkem jsou mnohem více puristicky vypadající hodinky, které se jasně profilují jako perfektní nástroj pro potápění a dávají zapomenout na všechny naleštěné rádoby potápěčské časoměřiče.

Překvapení v podobě netradiční lunety

Jednotícím prvkem nové kolekce je jednoznačně nová vnitřní otočná luneta. Jako všechny lunety na potápěčských hodinkách, i tato se otáčí po minutách a proti směru hodinových ručiček.

Překvapivé ale je, že není ovládána korunkou, jak tomu v těchto případech bývá, ale vnější lunetou. Jedná se o nový systém vyvinutý IWC, který má spojovat výhody obou systémů.

Foto: IWC

Aquatimer Chronograph Edition Galapagos Islands

Nejmenším a základním modelem nové generace je ocelový Aquatimer Automatic o velikosti pouzdra 42 milimetrů. Pro některé fanoušky může být menší kaňkou, že se uvnitř něj neskrývá in-house strojek. Jedná se však o stejný přístup, který značka razí například u řady Ingeniuer, kdy základní modely pohání strojky ETA a in-house lze najít až u těch vyšších.

Z představených modelů je zatím asi nejvíce výrazný a chválený Aquatimer 2000. Jak napovídá číslovka v názvu, může se chlubit vodotěsností 2000 metrů. Hodinky jsou vybaveny 44milimetrovým titanovým pouzdrem a ze všech nových modelů nejvíce odkazují na bohatou historii značky.

Foto: IWC

Aquatimer Chronograph Edition Expedition Charles Darwin, první bronzové hodinky od IWC.

Dva roky poté, co Panerai spustilo modelem PAM382 Bronzo doslova lavinu bronzových hodinek, přichází se svými prvními hodinkami z této slitiny i IWC. Je jimi chronograf věnovaný nadaci Charlese Darwina, vybavený in-house kalibrem 89365. Stejný stroj se pak nachází i v dalším chronografu z už tradiční edice Galapágských ostrovů.

Mezi novými modely nechybí ani Aquatimer Deep Three, tedy již třetí generace aquatimerů vybavených mechanickým hloubkoměrem. Vrcholem řady pak bude 49milimetrový model s věčným kalendářem. V plné šíři představí IWC kolekci v lednu na veletrhu SIHH v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám