Hlavní obsah

Neobyčejná polévka za tisíce potěší fanoušky videoher

Novinky, Veronika Kulhavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je ramen vynikající polévka za přijatelné peníze? Rozhodně ne v australské restauraci Gumsahra. Pokud si tam objednáte japonskou specialitu, budete si muset připravit pořádně nabitou portmonku. Podnik v centru Sydney totiž nabízí pravděpodobně nejdražší ramen na světě. Tučnou částku zákazník zaplatí zejména za zlatou humří hlavu, která slouží jako odkaz na nově vycházející videohru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speciální ramen ‚‚Rags to Riches“ si můžete dopřát v podniku Gumshara v centru Sydney. Jedna porce tohoto výjimečného vývaru vyjde v přepočtu zhruba na 6 500 korun. Recept se příliš neliší od přípravy běžného ramenu. Hlavní roli zde hrají kvalitní vepřové kosti a humří maso, které tvoří základ vývaru.

Kuchař Mori Higašida na přípravu jedné porce spotřebuje 15 kilogramů těchto surovin. Dalšími ingrediencemi jsou nudle, vepřové maso, jarní cibulka, vejce a bambusové výhonky.

To hlavní, co povznáší nejdražší ramen na úplně jinou úroveň, je humr se zlatou hlavou, která zpodobňuje hlavu draka, a odkazuje tím na hru Yakuza: Like a Dragon, jak informoval herní server Game Spot.

Zdarma si tento kulinářský skvost vychutná výherce loterie pořádané herní společností Xbox ANZ. Šťastlivec z Nového Jižního Walesu jako bonus pochopitelně získá i videohru, která celosvětově vychází v druhé polovině listopadu letošního roku. Mimo to bude vylosováno dalších deset hráčů z celé Austrálie, kterým bude nová videohra zaslána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám