Hlavní obsah

Největší britská snídaně si se zdravým životním stylem netyká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pakliže si rádi vychutnáte vydatnou snídani, pak by vás mohla zajímat nabídka britské restaurace, která se chlubí největší nabízenou snídaní ve Velké Británii. Obří porce ale obsahuje asi 17 tisíc kalorií a výživový poradce by vás asi nepochválil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská restaurace nabízí největší snídani v zemiVideo: Caters News, AP

 
Článek

Restaurace, která funguje v rámci farmy v Doncasteru, nabízí na začátek dne snídani s názvem „Terminátor Armageddon”. Už samotný název vypovídá, že rozhodně neodejdete hladoví. Obří pokrm obsahuje zhruba 150 položek včetně 15 velkých párků, 15 vajec, dále pak hromadu toastů, topinek, fazolí, rajčat, brambor či žampionů.

Celá porce stojí 50 liber (1500 Kč), pokud ale budete úspěšní a snídani sníte v daném časovém limitu, nezaplatíte ani libru. „Už nás kontaktovali světoví jedlíci, že by se rádi pokusili splnit naši výzvu. Myslím, že jsme snídaněmi v okolí proslulí a jsme rádi, že se teď oficiálně můžeme pyšnit největší britskou snídaní,” uvedl Ted Phillips, majitel farmy, kterého inspirovali podobné výzvy v zahraničí.

Vařil pro britskou královnu nebo Eltona Johna. Nyní učí Čechy moderní gastronomii

Muži

Phillips doplnil, že samotný tác se snídaní váží skoro osm kilogramů, obsahuje kvalitní potraviny a dohromady se jedná asi o 15 běžných porcí. „Chtěli jsme trochu odlehčit situaci zvlášť v době, kdy se vzpamatováváme z pandemie. Baví mě pořádat podobné výzvy a jsem šťastný, když se zákazníci dobře baví,” dodal Phillips.

Pokud jedlík obří pokrm nezvládne spořádat sám, pochopitelně ke stolu může pozvat třeba své přátele, kteří mu s náloží jídla pomohou.

Reklama

Výběr článků

Načítám