Hlavní obsah

Muž musí sníst tři kila chilli papriček denně, jinak se stále cítí hladový

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že mají Indové velmi rádi pikantní až pálivá jídla, není žádným tajemstvím. Pravdou však je, že čtyřicetiletý otec tří dětí Pyare Mohan z malé vesničky nacházející se ve státě Madhjapradéš povýšil pojídání chilli na zcela novou úroveň.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind pojídá denně tři kilogramy chilli papričekVideo: Caters News, AP

 
Článek

Pyare Mohan má závislost na chilli. A to tak velkou, že musí spořádat zhruba tři kilogramy papriček denně. Ať už to jsou čerstvé zelené papričky, červené papričky anebo třeba aspoň jen prášek z drcených chilli papriček - vše musí mít pálivé. Jinak mu jídlo nechutná. Jako přílohu tak chilli papričky žvýká takřka ke všemu.

„Můj hlad neustoupí do chvíle, než sním chilli papričky. Čím pálivější, tím lepší. Ke každému jídlu potřebuji aspoň kilogram. Jím je místo salátů. Žádám svou manželku aby připravovala jídlo pálivé a přidávala papričky až do chvíle, než je jídlo doopravdy velmi pálivé. Bez chilli papriček necítím, že jsem cokoliv jedl,” tvrdí Ind.

Mohanova závislost z něj paradoxně udělala menší celebritu. Lidé z okolních vesnic se chodí na Mohana dívat, jak jí svá jídla s hromadami chilli papriček a nevěří vlastním očím.

Nemoci se mu vyhýbají

„Opravdu se mnou jednají jako s celebritou - jsou totiž v úplném úžasu z mé schopnosti sníst tolik chilli. Každý den zaťuká na dveře mého domu nejméně deset lidí, aby mě požádali, zda bych jim mohl dokázat, že je pravda to, co se o mně povídá,” řekl Mohan, který si vydělává jako hudebník na svatbách.

Ač je to možná překvapivé, tak navzdory pojídání kilogramů chilli, si Ind nikdy nestěžoval na podrážděný žaludek. Ba co víc, tvrdí, že ho chilli udržuje zdravého.

„Shledávám chuť chilli papriček doopravdy sladkou, nezdají se mi vůbec pálivé. Už je jím každý den šest let, ale za celou tu dobu jsem nebyl ani jednou nemocný. Ve skutečnosti mám za to, že má pravidelná konzumace chilli papriček mě činí zdravým a aktivním,” dodal čtyřicetiletý Ind.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám