Hlavní obsah

Kartička hvězdy zámořských palubovek se prodala za desítky milionů

Unikátní sběratelská kartička basketbalové hvězdy LeBrona Jamese se v aukci prodala za 2,4 milionu dolarů (56,4 milionu korun). Jde o nejvyšší částku za kartičku, kterou někdo koupil ve stejném roce, kdy byla vydána. Vyvolávací cena byla dva miliony dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Karta se prodala v přepočtu za 56,4 milionu korun.

Článek

Vzácná kartička Triple Logoman od společnosti Panini obsahuje nášivky bývalých Jamesových týmů Clevelandu a Miami a současného působiště Los Angeles Lakers.

Při aukci se očekával útok na absolutní rekord 6,6 milionu dolarů, za tuto sumu se loni prodala sběratelská kartička někdejšího baseballisty Honuse Wagnera.

Do aukce jdou další Jordanovy tenisky, hlavní roli ale bude hrát kartička

Muži

Kartiček s Jamesem vyrobila firma Panini pouze pět a rozdělila je do sad s dalšími devíti. Tento balíček v bezpečnostním kufříku se prodával za 15 tisíc dolarů a sběratelé dlouho nemohli na Triple Logoman narazit. Jamesovu kartičku se snažil ulovit i raper Drake, velký basketbalový fanoušek, který kvůli tomu nakoupil 14 sad, za které utratil 200 tisíc dolarů.

„Triple Logoman LeBrona Jamese je bez pochyby svatým grálem současných kartiček,“ uvedl Ken Goldin, šéf aukční společnosti, která kartičku dražila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám